Cleaning

Kuinka puhdistaa sohvat?

Ennen sohvanpuhdistuksen aloittamista

Ennen istuimen yksityiskohtaista puhdistamista vaaditaan “alustava valmistelu” ensimmäisessä vaiheessa. Tämä tekee istuimestasi sopivan seuraavaan vaiheeseen. Voit valmistella viisi vaihetta.

Vaihe yksi: Aloita pölynimurin käyttö

Ennen sohvan perusteellista puhdistamista pöly, muruset ja pienet hiukkaset on poistettava tyynyn pinnalta tai väliltä. Ensinnäkin imuroi istuin korkealla pölynimurilla.

Istuimen erittäin kapeissa osissa, joihin et pääse käsiksi, voit käyttää ohutta laitetta, joka on kiinnitetty pölynimurin putkeen. Jos tyynyt voidaan poistaa, vedä ne aina pois pölynimurilla. Ota kaikki istuintyynyt ja puhdista istuimen runko pölynimurilla.

Toinen vaihe: Pintojen valmistelu harjalla

Yksi tavoista, joita voit käyttää ennen istuimen puhdistamisen aloittamista, on kovahiuksiset harjat. Kerää kaikki paakut, pölymassat ja muruset istuimesi pinnalle harjaamalla. Jos pölyä kertyy istuimesi pinnalle eikä pääse harjaan, jatka harjaamista kovalla harjalla terävillä hiuksilla vahingoittamatta istuimen kangasta. Poista lopuksi pölynimurilla kerääntynyt pöly.

Kolmas vaihe: Yksityiskohdat karvanpoistoaineella

Yksi eläinten ystävien suurista ongelmista on sohvalle jäävät lemmikkieläinten karvat, joita ei voida poistaa pölynimurilla. Yksi asioista, jotka on tehtävä ennen sohvan syväpuhdistusta, on kerätä hiuksia – jos sinulla on lemmikki. On hiusten keräilijöitä, joita voit ostaa kaupoista. Tämän tyyppisiä hiuksia ei ole mahdollista puhdistaa muulla käytännöllisellä tavalla. Siksi, jos ruokit eläintä kotona, sinun on ehdottomasti hankittava karvojen poisto istuimillesi. Jos siirryt symmetriseen suuntaan istuimen pinnan yläpuolelle käyttäessäsi hiusten kerääjää, et voi hypätä. Tällä tavalla silmissäsi ei ole enää karvoja, ja istuimesi alustava puhdistus saatetaan päätökseen.

Neljäs vaihe: kovat pinnat

Ennen kuin aloitat sohvan puhdistamisen, sinun tulee nähdä huonekalujen kovat pinnat; pyyhi osat, kuten puu tai metalli. Voit levittää markkinoilla myytäviä puhdistusnesteitä pinnoille puhtaalla ja pehmeällä liinalla. Sen lisäksi voit puristaa ruiskunesteitä paperipyyhkeelle ja pölyttää istuimen kovat pinnat.

Viides vaihe: Tutustu sohvan kankaaseen

Pesu- ja puhdistusohjeet sohvan kangastyypin mukaan on ehdottomasti määritelty. Jos saat nämä tiedot ennen siivouksen aloittamista, työsi on paljon helpompaa. Huonekalujen valmistajien käyttämät kansainväliset kankaanpuhdistuskoodit on tunnettava ja niitä on noudatettava.

Puhdista vesipohjaisella pesuaineella.

Käytä pehmeää puhdistusainetta ilman vettä.

Käytä vesipohjaista pesuainetta tai pehmeää puhdistusainetta.

Se voidaan puhdistaa vain pölynimurilla tai sopivalla harjalla.

Kankaan sohvan puhdistus

Voit pyyhkiä istuimia joidenkin seosten avulla. Kuitenkin mitä tahansa menetelmää, jota käytät ennen istuinten pyyhkimistä, pyyhkimällä ne kuituliinoilla voit poistaa kankaille kertyvän lian. Voit tietysti ostaa ja käyttää markkinoilla myytäviä sohvanpuhdistusaineita. Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, onko tämän tyyppisissä puhdistusaineissa valkaisuainetta. Koska valkaisuaineet voivat haalistaa sohvan kankaat.

Ennen kankaalla peitetyn istuimen puhdistamisen aloittamista yllä olevien vaiheiden viimeinen vaihe “Kankaan tyypin tunteminen ja pesuohjeiden oppiminen” on erittäin tärkeä. Jos et ole löytänyt tietoja, ota yhteyttä ostamaasi paikkaan ja opi pesutiedot.

On syytä muistaa, että jotkut istuinkankaat voivat vahingoittaa erilaisia ​​pesuaineita tai saippuoita.

Valkoinen saippua:

Yleensä ensimmäinen mieleen tuleva menetelmä on puhdistaa istuimet valkoisella saippualla. Lämpimässä vedessä kupliva valkoinen saippua toimii hyvin kankaan pinnalla puhtaalla liinalla tai pyyhkeellä. Kun istuinten pinnat on pyyhitty saippuakankaalla, ne pyyhitään vielä kerran puhtaalla vedellä ja jätetään kuivumaan.

Ammoniakki:

Kaada puolet ammoniakkipullosta, kun olet laittanut lämpimän veden puoleen ämpäriin. Levitä pinnoille puhtaalla liinalla, mutta tummissa kankaissa ammoniakki aiheuttaa värimuutoksia valkaisuominaisuutensa vuoksi. Tästä syystä sitä tulisi käyttää varoen ja testaus tulisi tehdä mahdollisuuksien mukaan kankaan näkymättömässä osassa.

Arabialainen saippua:

Arabialaista saippuaa käytetään monilla alueilla talonpuhdistukseen. Se jättää tehokkaan tuloksen sohvan pinnoille ja erityisesti kangasistuimille. Sekoita kulhoon kuuma vesi arabisaippualla. Pyyhi sitten istuimet huolellisesti puhtaalla liinalla. Tämän vaiheen jälkeen pyyhi kylmällä vedellä ja huuhteluaineella toisen kerran. Se voidaan jättää kuivumaan pyyhkimisen jälkeen. Jos imurissasi on veden imeytymisominaisuus, voit imuroida sen niin, että kuivausprosessi on nopea.

Etikka:

Ei ole aluetta, jossa etikka ei ole hyvää. Kaikessa puhdistuksessa käytetty etikka on erittäin voimakas myös istuinten puhdistuksessa. Miten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *